Wie we zijn

't Durstige Bluumke is officieel opgericht op 11 februari 1962 en komt voort uit de Lentse voetbalvereniging DVOL. In 1960 organiseerde de voorzitter tijdens carnaval een dansavond. Het resulteerde uiteindelijk in de oprichting van een Raad van Elf. Als verenigingsnaam werd gekozen voor 't Durstige Bluumke. Lent stond toen nog bekend als een bloemendorp.

Er werd ook een president aangesteld: Alex Meeuwsen. De postbode: Geert Willemsen, had de eer om de eerste prins te zijn. Hij werd vergezeld door twee dansmariekes( tegenwoordig pages geheten): Truus Jansen en Riet van Kempen. Naast de carnavalsvereniging met raad van elf, president, prins en dansmariekes werd er ook een boerenkapel opgericht: de Voleza's.

Het programma van het eerste carnavalsseizoen zag er als volgt uit: bezoek oudste en jongste inwoner, bezoek aan verzorgingstehuis St. Jozef en een kroegentocht op een open wagen. Uiteindelijk is dit programma uitgegroeid tot het carnavalsprogramma zoals Lent dat nu kent: bezoeken basisscholen, wagenbouwersbal, carnavalsoptocht, na-optochtbal, feestavond, carnavalsmis, feestavond, Boerenbrulluf, bezoek oudste en jongste, bezoek St. Jozef en als afsluiting Haringhappen.